A technical analysis, carried out in 2010 by an architectural firm, highlighted numerous functional, health, safety and energy deficiencies in the two buildings that make up the campus.

The Michel and Suria St-Denis Pavilion, which formerly housed the Cour du Bien-être social, required several interventions, including the replacement of the 269 windows and the roof, the renovation of the cafeteria and its kitchen, as well as student showers and locker rooms, the installation of air conditioning and a hanging structure for the studio Pauline Mc Gibbon, as well as the decontamination of heating pipes.

LEM managed the project from the construction phase to the acquisition of stage, computer and kitchen equipement, as well as furniture.
Architects
FABG Architects
Total area
20,229 sq. ft.
Year
2014
Costs
$3,300,000
Timescale
10 months
Photo credit
LEM